Glutenfri mjuk pepparkaka
Så då är kakan klar och recept kommer nu!

ca 3 ½ dl glutenfri mjölblandning
2 dl socker
2 msk pepparkaks kryddor
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
175 g smör eller margarin
1 dl naturell yoghurt, filmjölk eller gräddfil
½ dl hett vatten
2 ägg
1. Börja med att smälta smöret och låt det svalna

2. blanda ihop alla torra ingredienser. Mjöl, fiberhusk, socker, bakpulder och kryddorna

3. Vispa ihop äggen

4. Tillsätt smöret, vatten, gräddfilen rör ihop det. rör sedan ner äggen! det ska bli en smet.


5. Smöra och bröa en form. Med glutenfritt ströbröd eller PO-fiber, riven kokos går också bra!

6. Häll i smeten!

7. Grädda i nedre delen av ungen i 175 grader i 40-50 minuter.

Till glasyren behövs.
100 g vit choklad
100 g färskost ex philadelphia ost
1 dl florsocker


1. Smält den chokladen i ett vattenbad. Alltså en bunke som man ställer i en kastrull med lite kokande vatten i!

2. Blanda i Osten och florsockret och blanda ihop det till en smet

3. Som du sedan smetar på den färdig gräddade kakan. Låt kakan svalna innan du lägger på frostingen!

3. Toppa med citrus cest. Jag har använt apelsin och citron!
FÄÄÄRDIG. Njut! :P

ca 3 ½ dl glutenfri mjölblandning
2 dl socker
2 msk pepparkaks kryddor
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
175 g smör eller margarin
1 dl naturell yoghurt, filmjölk eller gräddfil
½ dl hett vatten
2 ägg
1. Börja med att smälta smöret och låt det svalna

2. blanda ihop alla torra ingredienser. Mjöl, fiberhusk, socker, bakpulder och kryddorna

3. Vispa ihop äggen

4. Tillsätt smöret, vatten, gräddfilen rör ihop det. rör sedan ner äggen! det ska bli en smet.


5. Smöra och bröa en form. Med glutenfritt ströbröd eller PO-fiber, riven kokos går också bra!

6. Häll i smeten!

7. Grädda i nedre delen av ungen i 175 grader i 40-50 minuter.

Till glasyren behövs.
100 g vit choklad
100 g färskost ex philadelphia ost
1 dl florsocker


1. Smält den chokladen i ett vattenbad. Alltså en bunke som man ställer i en kastrull med lite kokande vatten i!

2. Blanda i Osten och florsockret och blanda ihop det till en smet

3. Som du sedan smetar på den färdig gräddade kakan. Låt kakan svalna innan du lägger på frostingen!

3. Toppa med citrus cest. Jag har använt apelsin och citron!
FÄÄÄRDIG. Njut! :P
Kommentarer
Postat av: Mamma
Mmmm frukost imorron! Gott!
Postat av: MyzaaN
tack gumman :D
oh va duktig du är som backar :D
Postat av: angelica
sv åh tack!! :)
Postat av: Leia ♥
Är det gott? :)
Trackback